inför v. 42

Så har en vecka gått med ett fantastiskt höstväder. Våra rutiner sitter nu väldigt bra och de flesta lektioner funkar som de ska. Fortfarande behöver vi vuxna påminna om hur viktigt det är att följa regler och instruktioner både på skolgård och i klassrum. Men tillsammans skapar vi en bättre arbetsmiljö för varje dag.

I No har vi nu avslutat området med elektricitet och det skrevs ett prov idag, fredag. Nästa vecka öppnar vi upp ett nytt område.

Arbetet i engelska fortsätter i boken men vi kommer nu även att arbeta med filmen Coraline och spegelns hemlighet. Påminner om glosorna till nästa vecka.

Svenskans arbete utgår ifrån den enkät om läsning som gjordes, där uttryckte många att de ville arbeta tillsammans med sin läsning. Detta gör vi nu både i Ingen ko på isen och med läsläxan. Vi har många roliga diskussioner om vad olika talesätt och uttryck kan betyda.

I SO har vi arbetat vidare med vårt tema jorden formar och formas där vi har läst, tittat på filmer och diskuterat inre & yttre krafter samt vår jordklots uppbyggnad och bergarter. Detta avslutas nästa vecka i ett skriftligt prov och båda klasserna får 2 lektionstillfällen nästa vecka att plugga på och ställa frågor om. All info om vad de ska kunna inför provet finns i deras classroom.

 

v. 42

måndag: glosor 5b

tisdag: simning 5c, glosor 5c

onsdag: läsläxa 5b 5c, Prov 5c SO- jorden formar & formas

torsdag: simning 5b,

fredag: Prov 5b SO- jorden formar & formas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *