inför v. 39

Den här veckan har det fokuserats mycket på demokrati. Eleverna har skapat egna partier, gjort valfilmer och valaffischer. Därefter har eleverna i den andra årskurserna röstat. Nästa vecka får vi reda på resultatet.

I engelska så har vi nya glosor.De finns i engelskboken, Our house, text 2. De flesta har även en skriven lapp med sig hem.

I matten ska vi avrunda tema statistik där vi gått igenom olika tabeller, diagram medelvärde, medianvärde och ska nu avsluta med typvärde. På fredagar har vi de senaste veckorna haft fokus på multiplikation där eleverna får göra ett multiplikationstest. Bra om man övar lite varje dag hemma på tabellerna 0-10. Sidan vi använder oss av i skolan är för att öva är multiplikationstabellen.se eleverna vet vilka tabeller de ska lägga extra fokus på.

I SO har vi som ni läst avslutat temat demokrati och politik. Nästa vecka kommer vi att starta upp geografi och tema jorden formas och formar.

I NO närmar vi oss slutet på tema elektricitet.

På tisdag nästa vecka är det föräldramöte kl 17:30-18:30 vi kommer att ha ett gemensamt föräldramöte för både 5b och 5c  som kommer att äga rum i matsalen.

Mån: 5b – Eng glosor

Tis: 5c – Eng glosor 5c – simning vi träffas i klassrummet.

Ons:

Tänk på studiedag torsdag och fredag.

Trevlig helg.