inför v. 38

Hej!

Samtidigt som hösten smyger sig på så märker vi hur vi börjar längta efter tända ljus, högläsning och kanske lite film. Nästa vecka plockar vi fram boken och börjar läsa högt ett par gånger i veckan.

Vi fortsätter vårt demokratiområde i So och detta spiller även över i de andra ämnena. Vi räknar medelvärde och lär oss om olika diagram för att förstå hur man räknar röster eller tar reda på vad olika människor tycker. I svenska fortsätter vi läsa om rättvisa och även kommit in på källkritik och presskonferens. Så roligt med alla diskussioner. I No är det stora området just nu elektricitet men vi har även vårt arbete som kretsar kring Staden.

I engelska tog vi ett beslut i 5c om att ha samma glosor en vecka till. Detta är för att vi ska komma igång med rutinen ordentligt. Vi pratar en del om studieteknik och hur man kan dela upp sitt arbete i olika delmål. 5b har glosor till måndag.

Nästa vecka kommer vi börja med simning tillsammans med personal från badet. Som det ser ut nu kommer idrotten på Färsinga utgå och vi kommer ha teori på skolan. Tiderna följer nedan:

5B torsdag 815-0900  v38-50 ej v 39 o v44
5C tisdag 815-0900 v38-49 ej v44
Trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *