Info v. 17

Vi har haft en del samtal om eget ansvar den här veckan. Det har vi kopplat till Språkveckan genom att lyssna på Hugo och Josefin samt svara på och prata kring en del dilemman som uppstår i boken. Det är tydligt att många av barnen har svårt att se sin egen del i konflikter eller händelser som kan uppstå. De vill gärna att vi vuxna ska lösa det åt dom. En del tankar kommer även kring konsekvenser där det funderas kring att man göra vissa saker tex slåss, säga fula ord för att man är ett barn. Vi har då menat att man har lika stort ansvar för sina handlingar när man är ett barn som när man är vuxen. Vårt arbete med detta fortsätter såklart och det är givande samtal vi har tillsammans.

Vi har även pratat om hösten och de flesta av barnen tycker att det ska bli spännande. Det kom självklart en del frågor kring kompisar och klassrum som vi försökte svara på så gott vi kan. Vi förklarade att ingen kommer vara utan kompis men att det är vi vuxna som delar in klasserna. Barnen var nöjda med det svaret och det känns bra att ha deras förtroende. Lite andra saker som kom upp var om vi ska få äta i matsalen igen och om vi då får sitta på de gröna stolarna.

Vi som kommer arbeta till hösten har stort förtroende för den nya organisationen och ser fram emot att arbeta kring våra fyror och femmor.

Imorgon, fredag, blir det popcorn och högläsning som avslutning på en fin vecka!

Avslutar med två bilder från dagen. Just Dance så vi kan bli av med lite spring i benen och full koncentration när vi lyssnar på Hugo och Josefin.