Hej på er alla!

Här kommer äntligen ett blogginlägg! De senaste veckorna har vi varit hårt drabbade av sjukdomar i arbetslaget och detta har gjort att vi har hamnat back med information hem till er vårdnadshavare. Vi ber om ursäkt för detta!

Jessica har varit sjuk sedan förra måndagen och ersätts av Philip och Frida som fasta vikarier. Aslihan är i klassen som vanligt. Nästa vecka hoppas vi att Jessica är tillbaka på jobbet, skulle det inte bli så kommer Philip stanna i klassen även nästa vecka.

I So har vi börjat jobba med ett nytt arbetsområde, Sverige. Eleverna har jobbat i grupp med detta tema och nästa vecka kommer de börja jobba med landskap. På matten jobbar vi just nu med enheter (vikt, volym och längdenheter). På engelskan tittar vi på en serie som heter “ Mouk”. Eleverna gör anteckningar medan de tittar på serien sedan sammanfattar de avsnittet i ett googledokument. På svenskan jobbar vi med Gleerupsboken, kapitlet om språket. Eleverna jobbar även med boken “Skolfotot”. I denna bok tränar eleverna sin läsförståelse och ordkunskap.

Vi har gjort en ändring i klassens idrottsschema. Eftersom idrottsläraren känner att kvaliteten och säkerheten gör att hon behöver jobba med mindre grupper är 4b nu delade i två mindre idrottsgrupper. Detta innebär att eleverna nu har 40 minuters effektiv tid praktisk idrott/vecka på 17 elever jämfört med de tidigare 60 minuter/vecka på 34 elever. Till detta läggs tiden för dusch och ombyte. De kommer även att ha idrottsteori varje vecka i klassrummet. Idrotten ligger precis som tidigare på måndagar.

Här kommer information om Mötesplats Emanuelskolan:

Inför mötesplats Emanuelskolan

Här kommer lite bilder som visar hur vi jobbar med tema Sverige, idrott och matte:

Matte

Tema Sverige