Veckobrev

Tidigare så har vi pratat om vad som är bra för vår kropp inom temat. Under vecka 7 så jobbade vi med det som barnen tagit upp som inte är bra för kroppen. Barnen tog upp socker, pepparkakor, baciller, bajs, godis och en massa annat som inte är bra för kroppen. Vi har nu jämfört hur många sockerbitar det finns i Coca-Cola, mjölk och oboy. Vi har även jämfört olika flingor och gissat sockerbitar i godis. Vi har också tittat på ett avsnitt ur Bacillakuten som handlade om bakterier och bajs.

I övrigt så har vi fortsatt med språk, bokstäver och bokstavsljud. Hur bygger man ett N? Hur ser ljudet S ut? Vad blir det när man säger K och O snabbt efter varandra? Varför är det ett visst antal rutor efter bilden i korsord? Veckorna sedan jul så har vi arbetat mycket med språklig medvetenhet (rim, ljud, enskilda bokstäver, vad  ordet börjar på, hur klappar men sitt namn osv). Efter lovet så kommer vi att inrikta morgnarna mer på att arbeta med Att skriva sig till läsning. Denna metod fungerar bra för barnen oavsett om de redan börjat skriva ord och meningar eller om de spökskriver (skriver bokstäver huller om buller och berättar eller frågar vad det står). Vi har arbetat med denna metod under läsåret men tänker alltså nu göra det mer intensivt vilket ska bli väldigt spännande.

Det här blir det sista veckobrev i denna form som vi skrivit tidigare. Efter lovet så kommer vi att använda bloggen för att ge information och visa vad vi gjort i förskoleklassen under veckan. Skriv 2007a.emanuelskolan.se (2007 för året de är födda) i sökfältet för att komma in på bloggen. Fördelen med bloggen är att det inte ska vara några som helst problem för er föräldrar att komma åt informationen.

Vi ses på måndag!       Åsa och Tina