Veckobrev

Veckbrev

Denna vecka har vi jobbat vidare med kostcirkeln. Vi har pratat om att vår kropp varje dag behöver få i sig mat från Kostcirkelns alla delar. Några barn sa att vi behöver mjölk till vårt skelett och våra tänder, något barn sa att man blir smart av fisk och något barn sa att vi behöver frukt och grönsaker för att få i oss vitaminer. Efter lunch i onsdags så fick barnen rita in vad de ätit till frukost, vid fruktstunden och till lunch för att sedan jämföra med kostcirkeln för att klura ut från vilka delar i kostcirkeln de behövde äta under resten av dagen.

I torsdags så gick vi på studiebesök till Carina som arbetar som kock på Emanuelskolan. Hon visade oss hur vi ska tänka när vi lägger upp mat på vår tallrik, hur mycket av varje sorts mat behöver kroppen?

Promenaderna som vi har efter lunch ingår också i vårt tema som vi nog nämnt tidigare.

På rasterna så behöver vi påminna de flesta barnen om att ta på mössa, vantar och termobyxor och det är inte ovanligt att vi behöver säga till varje barn  ett par gånger. Prata gärna hemma om vad ni förväntar er att de måste ha på sig och sen så påminner vi naturligtvis så gott vi ser och hinner med. Visa också gärna för barnen vad ni packat för varma kläder för de säger ganska ofta att de inte har och det är ibland svårt att hinna hjälpa dem att leta  i ryggsäcken. Om vi hjälps åt så blir det bäst för barnen.

 Sportlovsaktivitets-häftet  finns upplagt på Edwise.

 

Glöm inte att titta genom de glömda kläderna vid fritidsingången. De ligger kvar under vecka 6 för att sedan lämnas iväg till välgörenhetsinsamling!

 

Hälsningar

Åsa och Tina

En del av er har frågat efter de appar som vi använder i förskoleklassen. Här kommer ett urval av dem. En del av dem är gratis andra kostar en slant.

Läsa och skriva appar;

Skolstil (läser upp ljud på de bokstäver man skriver)

Lyssna och läs (begreppsträning, alfabet, läsa ord)

Skrivis  samt Stava är olika appar men med samma funktion ( man får en bild som man ska hitta rätt bokstäver för att skriva barnen eller ni vuxna kan lätt ställa in svårighetsnivå, man kan välja stor eller liten bokstav )

Djurkorsord (helt ok med Lite/gratis varianten)

ABC-spelet (går ut på att hitta rätt bokstav)

Bokstavslek (Stava ord, fyll i vilken bokstav som saknas)

Magnetic ABC ( man skriver valfria namn eller ord med magnetbokstäver, funkar bra med gratisvariant, åäö saknas i alfabetet

Ordens magi (man kan skriva valfria ord som plattan läser upp efter hand tex Skriv G-läser G, skriv O läser GO, skriv D läser GOD)

Sätt ihop ord och bild;

Piccollage (lätt för barnen att använda en bild som de skriver till, dekorerar. Man kan sedan maila detta till sin dator och på så vis skriva ut om man vill spara)

Writerreader  (dyr 49 kr men bra, samma användning i princip som PIC collage)

Matte;

Fingu (Sätt snabbt det antal fingrar på plattan som antalet visar)

Mattemums (räkna plustal)

Räkneråttan ( lägg samma antal mynt som siffran visar)

Klurigheter, logiskt tänkande;

Pettsons uppfinningar

Måla;

Målarboken

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *